Vorstelijk wonen in Leeuwarden langs de oever van de Dokkumer Ee.

Wonen aan de Dokkumer EE

Rijke historie

R

Aan de Dokkumer Ee te Leeuwarden verrijzen twee nieuwe appartementen gebouw met een industrieel karakter.

In de 17e eeuw vestigden zich in dit gebied, welke is gelegen achter de Oldegalileën in Leeuwarden, allerlei vormen van nijverheid / lichte industrie. De toegepaste architectuur van de nieuwe appartementen gebouwen is een verwijzing naar deze historisch context en de uit de 17 eeuw stammende gebouwen op deze locatie. 

Deze verwijzing is ook terug te zien in de naam van de twee gebouwen. Zo is het ene gebouw vernoemd naar het oude pakhuis “Copenhagen” welke door brand werd verwoest en het andere gebouw naar het pakhuis “Eestroom” wat zich naast het pakhuis “Copenhagen” bevond.

Het gewenste industriële karakter, wordt bereikt door de zakelijke en robuuste verschijningsvorm van de twee gebouwen, welke zijn opgetrokken uit paars rood metselwerk gevels en voorzien van  functionele repeterende gevelopeningen en vrij van ornamenten.

Locatie Estroom - Appartementen Leeuwarden

Centraal gelegen ten opzichte van het stadscentrum van Leeuwarden

C

Op een plek niet ver van de bruisende binnenstad van Leeuwarden woon je hier in alle rust, met in de zomer de charme van voorbijvarende bootjes. Langs de kade wordt een boulevard gerealiseerd, met twee traptreden richting het water. Dat wordt heerlijk flaneren op zwoele zomeravonden – en dat vlakbij je huis!

Binnen een paar tellen ben je in het Pieterselieparkje om de hoek. Hier kun je niet alleen heerlijk aan het water zitten, maar ook een balletje trappen in de pannakooi. In het park vind je ook gemeenschapstuin ‘De Groene Apotheek’ (DGA). Dit is een hele bijzondere tuin, een Community Art Project van kunstenares Aegerter, boordevol geneeskrachtige kruiden. Verder vind je hier onderhouds- en vogelvriendelijke tuintjes, met eetbare planten en struiken. Leuk, leerzaam én… iedereen mag hier komen plukken! 

Wonen aan de Dokkumer EE

Op loopafstand zijn tal van voorzieningen

O

Op loopafstand zijn tal van voorzieningen. Winkels, een Jumbo supermarkt (Hoeksterend), diverse restaurants en cafés, de Prinsentuin en natuurlijk het stadscentrum.

Eestroom en Copenhagen zijn uitstekend bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Op loopafstand (ca. 6 minuten lopen) vind je diverse bushaltes en je zit zo op de uitvalswegen N31 en N355. Binnen een half uurtje ben je in Heerenveen, Dokkum, Drachten, Sneek of Harlingen.

Situatie Eestroom

S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld je snel aan!

M

Meld je snel aan en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de appartementen Eestroom in Leeuwarden.

Aanmelden